Neden Psikoloğa İhtiyaç Duyulmaktadır?

26.07.2022
5.975

Psikologlar, bireylerin olaylara farklı bir bakış açısı ile bakabilmesini sağlarlar. Her birey, psikologları ziyaret etmeden önce tek bir fikir üzerine odaklanmaktadır. “Ben haklıyım!” ya da “Benim açımdan bu durum/olay doğru!” Her birey, her zaman haklı ya da bir şeyleri doğru yapamamış olabilir. Bunu kabullenebilmek ve olaylara farklı açıdan bakabilmeyi başarmak için psikologlara ihtiyaç duyulmaktadır. Psikoloğa ihtiyaç duyma sebepleri sadece bununla da sınırlı değildir. Üstesinden gelinemeyen sorunları ya da problemleri daha kolay bir şekilde çözümleyebilmek, kişinin kendisini geri kazanması, bir bireyin kendisini en güzel şekilde keşfedebilmesi ve tanımlayabilmesi, farklı kişilere kabul ettirilemeyen durumlar üzerinde bir yargıya ulaşabilmek, kısacası bireyin kendisinin kim olduğunu bulabilmesi için psikoloğa ihtiyaç duymaktadır.

Psikolog ve Psikolojik Destek Neden Önemlidir?

Psikolojik destek almak, bireylerin zihinsel, duygusal ve davranışsal yetilerinde görülen rahatsızlıkların giderilmesi açısından oldukça önemlidir. Aynı zamanda, bireylerde oluşan ve uzun süreli bir hal alan bazı rahatsızlıklarda bulunmaktadır. Bu rahatsızlıklar da alınan psikolojik destek ile çözülebilmektedir. Bu rahatsızlıklar aşağıdaki gibidir:

  • Özgüven kazanma
  • Kendini ifade edebilme
  • Problemleri çözme
  • Değişim ve gelişim gösterme
  • Olumsuz davranışlardan uzaklaşma
  • Korkuyu ve kaygıyı önleme
  • Sıkıntılı olan duygu ve düşünceleri giderme

Yukarıda belirtilen durumlar, psikolog ve psikolojik destek ile giderilebilir. Aynı zamanda alınan psikolojik destek ile birey hayatını daha pozitif bir şekilde sürdürebilir.

Neden Psikoloğa Gitmeliyim?

Psikoloğa Neden Gidilmelidir?

Birey, duygusal boşluktaysa, kaygı bozukluğuna sahipse, atacağı her adımdan korkuyorsa ve kaygı duyuyorsa, sergilediği tavır ve davranışları hem kendisine hem de çevresine zarar vermeye başladıysa, insanlar ile iletişim kurmakta güçlük çekiyorsa ve yalnızlık duygusuna kapıldıysa psikolog desteği almalıdır. Aynı zamanda terapi, sadece hastalıklar için başvurulan bir yöntem değildir. Günlük yaşamda üstesinden gelinemeyen durumlar ve problemler için terapi ve psikolog desteği alınmalıdır. Psikolog desteği, bireyi destekler ve bireyin yaşam kalitesini arttırır.

Mevam psikoloji, kendine has özel yöntemler ile karşılıklı sohbet halinde sizlerle görüşmeyi sağlar, yaptığı terapiler ile sorunlarınızın köküne iner, sorduğu sorular ile sorunlarınıza çözümler üretir. Yaşadığınız soruna ve probleme göre bu, uzun soluklu bir süreçte olabilir, kolaylıkla çözüme ulaşılan kısa bir süreçte olabilir. Daha fazla bilgi için bizi ziyaret edebilirsiniz.

  • Her psikolojik destek seansı ne kadar sürmektedir?
  • Alınan seans süreleri, problemin ya da sorunun durumuna göre değişmektedir, fakat her seans ortalama 1 saat sürmektedir.

  • Kaç psikolojik destek seansı almam gereklidir?
  • Bu durum, problemin ya da sorunun durumuna ve karmaşıklığına göre değişkenlik göstermektedir.

  • Ne kadar sıklıkla psikolojik destek seanslarına katılmam gereklidir?
  • İlk olarak, haftalık olarak seanslara katılmanız önerilmektedir. Daha sonra, ilerleyen süreçlere göre seanslara katılma sıklığı da değişmektedir?  

    [Toplam: 1 Ortamala: 5]
    Ziyaretçi Yorumları

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.